מה זה קצבה מוכרת, למה היא חשובה ואיך מקבלים פטור ממס על קצבה מוכרת?
קצבה מוכרת הינה קצבה / פנסיה חודשית המשולמת מכספים שנצברו בקופת גמל לקצבה.
לפנסיונר מגיע פטור כלשהו על רכיב הפקדות מסוים כי כבר שולם מס הכנסה בעת ההפקדה של אחד מרכיבי החיסכון לחשבונו במהלך שנות החיסכון (שלושת הרכיבים: תגמולי מעביד, פיצויים ותגמולי העובד שהושארו בקופת הגמל ובהמשך הפכו לקצבה חודשית בעת המרת הצבירה לפנסיה החודשית יכולים לזכות את הפנסיונר בפטור מסוים מתשלום מס הכנסה על הפנסיה.
רק כספים שהופקדו לקופת הגמל שלא קיבלו הטבות מס (כמו ניכוי או זיכוי) בעת ההפקדה.
בנוסף, גם בכספי פיצויים שהושארו בחשבון "חדש" בקופת הגמל לאחר ההתחשבנות עם מס הכנסה בעת עזיבת עבודה או פרישה או בכספי עמית שנפטר שהושארו על ידי המוטבים בחשבון "חדש" בקופת הגמל, והכל – כל עוד לא מדובר בקרן ותיקה.
לפי הגדרת מס הכנסה, קרן ותיקה, משמעותה כל קרנות הפנסיה שהוקמו ואושרו לראשונה לפי תקנות קופות הגמל, לפני 1 ינואר 1995.
החל משנת 2017 נוסף רכיב חדש – הפקדת פיצויים בשכר העולה על 32,000 ₪.
לעומת זאת, חיסכון בכל פוליסות הביטוח (פוליסות במעמד שכיר מכל הדורות, כמו כן גם פוליסות תגמולים לעצמאיים) מזכה את החוסך בפטור מס כקצבה מוכרת.
למעשה מדובר בכספים משלושה מקורות:
- תגמולי עובד:
החל משנת 2012, הפקדות שביצע העובד העולות על 7% מהשכר הממוצע במשק. - תגמולי מעביד:
החל משנת 2000 ואילך, הפקדות שביצע המעביד בגינן העובד חויב בזקיפת מס. כאן יש 2 תקופות:
– עד 31/12/2015 – הפקדות מעביד מעל 4.0 פעמים שכר ממוצע במשק.
– מ 01/01/2016 – הפקדות מעביד מעל 2.5 פעמים שכר ממוצע במשק.
- פיצויים:
החל מינואר 2017, הפקדות מעביד בשיעור 8.33% משכר העולה על 32,000 ₪.
עד כאן נשמע פשוט, אבל הקושי הוא כפול:
ראשית אופן החישוב אינו פשוט וכרוך באיסוף מידע היסטורי של הפורש כמו תלושי 106 בגין 20-30 שנות חיסכון האחרונות, פירוט הפרמיות ששולמו בפוליסות ושולמו לאחר 1.1.2000 וכן חישוב ערכי הפדיון המתאימים לכל רכיב וכן חישוב הפנסיה הנובעת מכ"א מהם.
חובת ההוכחה חלה על הפורש עצמו וכל הגופים המבטחים: קרנות הפנסיה, חברות הביטוח לא מתעדים נושא זה בשל אי יכולת מעקב וכן הם לא נדרשים לכך עפ"י חוק.
בפועל במרבית המקרים החוסך לא יכול להתמודד עם דרישות החוק ופשוט משלם מס הכנסה כפול (פעם בעת ההפקדה ופעם נוספת בעת קבלת הפנסיה, שכן מדובר בבעלי שכר גבוה).
יש קושי אמיתי בשוק מבחינת כל המעורבים בכך: פקידי שומה, יועצי מס, יועצים פנסיוניים, וכמובן הפורשים עצמם.
נכון לסוף 2018, פרשנות נציבות מס הכנסה היא כדלקמן:
הנציבות מנסה לרוקן מתוכן את היכולת להכיר בקצבה מוכרת באופן הבא.
עד שנת 2012 בודקים את הגבוה מבין הקצבה המזכה לקצבה המוכרת ומאחר ונזקף לקצבה המוכרת רק תגמולי מעביד מעל 4 פעמים שכר ממוצע במשק, הרי כמעט תמיד הקצבה המזכה עולה על הקצבה המוכרת.
נוצר מצב לפיו בדיקת הקצבה המוכרת מתחיל רק בגין הפקדות משנת 2012 ואילך, כלומר בשנים הקרובות מדובר בקצבה מזערית שתלך ותגדל על ציר הזמן, דבר שמביא לכך כי כמעט ואין מקום לבדיקת הנושא בשנים הקרובות אלא אם מדובר בשכר גבוה מאוד ורצון לקבל קצבה גבוהה.
נציין כי כיום, הנציבות דורשת לקבל את אישורי הגופים – חברות ביטוח / קרנות פנסיה החל מ2012 בעת חישוב הקצבה המוכרת ואופן החישוב של הנציבות שגוי בכך כי מתייחסים לסכומים הנומינליים ומתעלמים מרווחי השקעה – דבר שיחמיר את הבעיה עם הזמן ומצריך, ככל הנראה, פניה עתידית לערכאות המשפט.
אנו ממשיכים לעקוב אחר השינויים בנוגע לאופן החישוב של הפטור ונעדכן במידה ויהיה שינוי באופן ההתייחסות של מס הכנסה.
עם התבהרות הדברים, נתעדכן לגבי ביצוע חישובי קצבה מוכרת לצורך הגשת בקשה לרשויות מס הכנסה, אנו גם מלווים את הלקוח צמוד עד לתום התהליך.
אתם מוזמנים לקבל ייעוץ לצורך קבלת פטור ממס על קצבה מוכרת.
צרו איתנו קשר ונחזור אליכם בהקדם.